Mini simpozij “Mladi u oftalmologiji”


Mini simpozij “Mladi u oftalmologiji” u znak sjećanja na doajena oftalmologije prof. dr. sc. Krešimira Čupaka je održan 04.06.2013. na KBC Zagreb u organizaciji Klinike za očne bolesti KBC Zagreb i Medicinskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu, Klinike za očne bolesti Medicinskog fakulteta u Rijeci SB Svjetlost, Klinike za očne bolesti Sestre milosrdnice Zagreb, Klinike za očne bolesti Medicinskog fakulteta u Osijeku KB Sveti Duh, H.O.D.-a i Zaklade Zergollern-Čupak.
Prof. Čupak je posebnu pozornost posvećivao razvoju mladih oftalmologa te se činilo najprikladnije dan sjećanja na njega obilježiti s simpozijom u kojem su sudjelovali mladi oftalmolozi iz zagrebačkih klinika. 12 autora se borilo za 4 glavne nagrade – stipendija Zaklade u iznosu od 500 eura.
Iako su svi radovi bili izvrsni, nagradu su dobili Ana Bišćan s temom rada Terapijski izazovi u lijecÌŒenju kongenitalne aniridije, Branka Jurić s Kirurško rješavanje astigmatizma, Ivan Škegro s radom Utjecaj vrste implantirane intraokularne leće na kvalitetu spavanja nakon operacije katarakte i Rašeljka Tadić s Ekstranodalni B-NHL limfom marginalne zone u orbiti – prikaz slucÌŒaja.
Čestitamo pobjednicima i nadamo se da će se i sljedeće godine okupiti veliki broj slušatelja.