SUVREMENO U OFTALMOLOGIJI


Drage kolegice i kolege,

bliži nam se prosinac, kraj i 2014 godine, vrijeme kada zastanemo i osvrnemo se što smo napravili, a što nismo u protekloj godini.
Vrijeme kad ćemo i planirati što raditi u sljedećoj godini.

Ove godine svjedočimo promjenama u zdravstvenom sustavu koje će obilježiti dulji period našeg profesionalnog života: reforma bolničkog sustava, izlazak HZZO-a iz riznice, novi ugovori s HZZO-m, projekt informacijskog sustava za liječnike,odlazak mladih kolega u inozemstvo…

Uz stalne zadatke stručnih društava: organizacije stručnih sastanaka, javnozdravstvene akcije, promicanje stručne i znanstvene misli u ovim vremenima nameće se i jedan važan cilj promicanje struke.
Potreban je zajednički trud da bi se naš glas što više čuo.

Zadnjih desetak godina naše je društvo i u međunarodnoj zajednici prepoznato po poticanju i nagrađivanju mlađih kolega (specijalizanata). Na Upravnom odboru u više navrata razmišljali smo na koji način to učiniti i kod specijalista i subspecijalista tako da taj izbor bude što objektivniji.
Odlučili smo nagraditi tri rada iz područja oftalmologije koji budu objavljeni u časopisima, s najvećom indeksiranošću, nagrade se odnose na prve autore.
Stoga vas molim da nam prijavite objavljene radove u periodu od Suvremenog 2014 do Suvremenog 2015.

Slijedeći upute EthicalMed Tech-a da se stručni sastanci ne održavaju u hotelima s pet zvjezdica, ove godine Suvremeno u oftalmologiji održat će se u Kaptol centru.
Nadam se da će predavači i teme izazvati puno replika i diskusija, jer ćemo ove godine za njih ostaviti dosta vremena.

Nakon stručnog dijela, ostaje nam vrijeme da uz domjenak, nastavimo zajedničko druženje.

Vaš predsjednik Hrvatskog oftalmološkog društva
Prof.dr.sc. Zoran Vatavuk dr.med.

Poštovane kolegice i kolege,

Dana 05.12.2014  u izvješću rizničara HOD-a na simpoziju “Suvremeno u oftalmologiji” greškom je objavljen krivi iznos troška puta u Lisabon predstavnika Hrvatskog oftalmološkog društva u  SOEProf.dr.sc.Kaje Bućana. Trošak boravka našeg predstavnika u Lisabonu je  2460,00 Kn tj. plaćena je povratna avionska karta iz sredstava HOD-a.

Uz isprike i sa štovanjem,

Porf.Dr.sc.Renata Iveković – rizničar