OBAVIJEST ČLANOVIMA HOOD-a


Poštovani članovi HOOD-a,

Dana 9.12. 2016. trebala se u okviru simpozija “Suvremeno u oftalmologiji” održati Izborna skupština HOOD-a, jer završava četverogodišnji ciklus sadašnjeg vodstva društva.

Prijavljeni kandidati za predsjednika i dopredsjednika za novi ciklus (prijave i programi rada se po statutu HLZ vrše u duetu za predsjednika i prvog dopredsjednika)su prof. dr. sc. Kajo Bućan i prof. dr. sc. Nenad Vukojević; prof. dr. sc. Mladen Bušić i doc. dr. sc.Dean Šarić te dr. sc. Igor Knezović i mr. sc. Iris Urlić.

Kako bi novom rukovodstvu društva bilo lakše raditi, obzirom na prethodno uočene probleme, prije dvije godine na Upravnom odboru našeg društva smo jednoglasno donijeli odluku da se tada naprave i izbori za Sekcije društva, pa  je svim upravama sekcija produžen mandat do Izborne skuštine.

Na upravnom odboru HOOD-a od 4. srpnja ove godine donesena je odluka da se  izbori provedu delegatskim načinom u omjeru 3 člana 1 delegat (što je omogućeno društvima koja imaju više od 100 članova), isto kao što smo radili u prethodnim izborima prije 4,8 i 12 godina.

Liste su formirane uobičajeno, po regionalnom ključu te su uz nazočnost tročlane komisije  stavljane u omotnice u Vinogradskoj zajedno sa povratnom omotnicom na  adresu Klinike za Očne bolesti Rebro gdje ih je tročlana komisija otvarala i bilježila rezultate te formirala listu delegata za Izbornu skupštinu. Glasovalo je nešto više od 200 članova Društva.

Tijekom zadnjih mjesec dana predsjednik HLZ pokazuje neobičan interes za naše izbore, čak toliki da sam prije dva tjedna bio na Izvršnom odboru HLZ gdje smo prošli tu temu, pobrojavši nedostatke i probleme koji su se ticali uglavnom neredovitih uplata članarina HLZ-u,tj. neažuriranih lista članstva. Inače smo u ovoj pripremi za Izbore otkrili da od 9 sekcija HOOD-a ima registriranih tek 3. Čak velike sekcije za glaukom i kataraktu i refraktivnu kirurgiju nisu bile registrirane unatoč svojim aktivnostima i izvješćima HLZ-u. Do sada nismo dobili obavijest da li su registrirane sekcije koje su podnijele zahtjev za registraciju i dokaze o svojoj aktivnosti.

U daljnjem tekstu prilažem Vam pismo HLZ-a u kojem je odluka Izvršnog odbora da nam se uskrati pravo na Izbornu skupštinu 9.12. kao i odgovor i zamolbu na istu odluku!

Na ovaj presedan nismo dobili odgovor,nego smo u međuvremenu dobili novi presedan tj poziv na sastanak Upravnog odbora HOOD-a sa Izvršnim odborom HLZ-a  29.12. 2016. u 17h.

Obzirom da svakodnevno zaprimam začuđene upite našeg članstva  što se zbiva , kome i zašto je stalo da se Izborna skupština ne održi, zašto se u cijelu priču uključuje HLZ te kome i zašto je stalo da se dižu tenzije i dijeli HOOD, odlučio sam podijeliti ovu prepisku s Vama.

Dakle, “Suvremeno u oftalmologiji” u Lisinskom održati će se  u petak, 9.12.2016.,  a obavijest o održavanju izborne skupštine dobiti će te u idućih četiri-pet dana!

Prdsjednik HOOD-a
prof.dr.sc. Zoran Vatavuk