“Suvremeno u oftalmologiji” Osijek


Tradicionalni 8. zimski simpozij Hrvatskog oftalmološkog društva, “Suvremeno u oftalmologiji”, ove je godine, u izmijenjenom jesenskom terminu održan u Osijeku 11.11.2011. U sklopu obilježavnja dvadesete godišnjice sjećanja na tragediju grada Vukovara, sastanak je počeo dan ranije, oraniziranim posjetom Spomen-doma Ovčara i polaganjem vijenca, te posjetom groblju hrvatskih branitelja. Večernje druženje nastavilo se u hotelu Osijek satom o Vukovaru kroz koji nas je proveo jedan od vukovarskih branitelja Predrag Fred Matić, autor knjige, “Ništa lažno”, sjajni tamburaši i sjajan rezultat Vatrenih iz Istanbula pridonijeli su izvrsnom raspoloženju sudionika.

U stručnom dijelu prikazane su suvremene spoznaje u oftalmologiji, kao i kritički osvrti. Bilo je riječi i o oftalmologiji u Hrvatskoj kao i problemima, ali i uspjesima hrvatskih oftalmologa i oftalmologije.

Većina kolega se u ovogodišnjem sastanku vrlo pohvalno izrazila,a riječi prof. Nede Siglmayer najbolje ocjenjuju koncept Suvremenog: Ovaj sastanak je izvrstan, jer se svi nalazimo na jednom mjestu i upoznamo se sa radom svojih kolega iz različitih područja oftalmologije.