Lan – jer zdravlje se čuva u sitnim sjemenkama

Lan je nekada bio najvažnija tekstilna biljka, a sada je po značenju iza pamuka. Lanena su vlakna izuzetno jaka, čvrsta i rastezljiva. Upotrebljavaju se za izradu lanenog sukna, konca, grubog platna, kvalitetnog papira, izolacijskih materijala. Porijeklo lana nije sasvim jasno jer je poznat kao kulturna biljka još od prapovijesti.

Lanene sjemenke sadrže omega 3 masne kiseline, vlakna, proteine i brojne druge nutritivne vrijednosti. Odlična je alternativa za osobe koje izbjegavaju gluten u žitaricama i zamjenski izvor omega 3 kiselina za osobe koje ne konzumiraju ribu.

Laneno sjeme ima ugodan okus te se može koristiti kao dodatak salatama, koji osigurava vrijedne masti. Može se posipati i na kruh i peciva i dodati u smoothie.

Tečaj /kn: 7,53450
Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima
tehničke pomoći Operativnog programa "konkurentnost i kohezija"
iz Europskog fonda za regionalni razvoj
HOD d.o.o 2019. Pravila poslovanja
Sadržaj i struktura web stranice hod.com.hr zaštićeni su autorskim pravom. Svako umnožavanje ili uporaba informacija te podataka, osobito tekstova, dijelova tekstova ili slika iziskuje prethodno ishođenje suglasnosti Hod d.o.o
Koristimo kolačiće kako bi prilagodili sadržaj, poruke i oglase prema tome što Vas zanima te analizirali posjete kupaca. Klikom na "Prihvati i zatvori" pristajete na pohranu i pristup kolačićima te zatvarate ovaj prozor. Više o Politici privatnosti možete pročitati klikom na "Saznaj više".
Prihvati i zatvori ili Saznaj više...